9 Ekim 2013 Çarşamba

CSKA'lı Hoca İstemiyoruz


Sene başından beri Levski Sofya'da işler iyi gitmiyor, Avrupa kupalarına kendilerinden oldukça güçsüz Kazak Irtysh takımına daha ön elemelerde elenince, Slavisa Jokanovic'i takımın başına getirmişlerdi. Sırp hocanın "taze kan, taze heyecan" getirmesi beklendi ama "evdeki hesap çarşıya uymayınca", mavi-beyazlı yönetim, Bulgaristan futbolunun yetiştirdiği ve gurur duyduğu genç hocalardan Ivaylo Petev'le sözleşme imzalayıp, CSKA Sofya derbisi öncesi kötü gidişata son vermek istedi lakin hesaba katmadıkları bir şey vardı: taraftar... Ludogorets'i 2 sene üst üste şampiyon yapan Petev'in kariyerine diyecek söz yokken, CSKA taraftarı olması ultras Levski'lerin canını sıkmıştı ki, hocanın Georgi Asparuhov Stadındaki ilk basın toplantısını basan taraftarlar: "O koltuktan kalk ve üzerindeki Levski amblemli kıyafetleri çıkar. CSKA taraftarı biri Levski'yi çalıştıramaz" diye bağırarak, hocayı koltuğundan kaldırıp, Levski tarihine adını altın harflerle yazdırmış genel menajer Nasko Sirakov'un yanında  çırılçıplak soyarak Petev'i toplantı odasından kovdular. "Hayatımın en acı günüydü ve merak ediyorum acaba dünyada hocayı taraftarın seçtiği bir yer var mı" diye üzüntüsünü belirten Sirakov görevinden istifa ederken, kulüp başkanı Batkov, herşeye rağmen Ivaylo Petev ile çalışmaya devam edeceklerini, CSKA derbisinde takımın başında genç hocanın olacağını duyurdu. Bu haber mavi-beyazlı taraftarı daha da öfkelendirirken, Levski'de suların durulacağı beklenmiyor.
*** Edit***
Batkov taraftarın baskılarına dayanamadı, taraftar gruplarıyla bir araya geldi ve takımı Anthony Zdravkov'a emanet etti...




3 yorum:

Adsız dedi ki...

petev'in enteresan bir kariyeri varmış.35 yaşında başlamış teknik adamlığa.2010-2011 sezonunda ikinci ligde şampiyon olup süper lige çıkarmış takımı.sonrada 2 sezon üst üste şampiyon yapmış.

ama enteresan olan bu 3 sezonluk şampiyonluktan sonra sezon bitiminde yolları ayırmış razgrad takımı.kimsede talip olmamış.taa ki 2,5 ay sonra levski talip olmuş.

bu sezonda razgrad başarılı şekilde devam ediyor.cl elemelerinde bratislava ve partizan ı elemiş ama basel e playofflarda elenmiş.uefa avrupa ligine fırtına gibi girmiş.psv yi deplasmanda 2-0 dinamo zagreb ievinde 3-0 yenmiş.

güzel bir proje takımı olmuş ama teknik adamlarını niçin bıraktılar?enteresan.

Adsız dedi ki...

şimdi farkettim.geçen sezon son hafta lesvki şampiyonluğu kaybetmiş.berabere kalmış.kazansaymış şampiyon olacaklarmış.kaybettikleri teknik adamda petev :)

Adsız dedi ki...

yeni birşey daha farkettim:)

2 sezon önceki şampiyonluk da gene son hafta lig ikincisi cska yı yenip şampiyon olmuş petev li razgrad.daha doğrusu son hafta lider cska yı yenip şampiyon olmuş.geçen sezon ise şampiyonluk elinde değilmiş son hafta.lider lesvski slavia ile berabere kalınca şampiyonluk razgrad a gelmiş.biraz da şanslıymış petev.

Blog Widget by LinkWithin